De voordelen van een minimalistisch huis

De voordelen van minimalistisch wonen

Een minimalistisch huis hoeft geen kille en witte woning te zijn. Het gaat niet persé om zo min mogelijk spullen hebben. Het gaat erom dat je niet teveel spullen hebt waar je niks mee doet. Decoratie kan namelijk prima in een minimalistische woning, dit is niet iets wat je ziet als ergernis, het is juist iets wat je huis mooi en knus maakt en dit zorgt ervoor dat het een mooi plekje in huis verdient. Rommel is daarentegen wel iets waar ik me aan kan ergeren, en hoe minder spullen, hoe minder rommel.

Zo heb je bijvoorbeeld maar 1 plakbandroller nodig en 1 bakje met pennen. Zorg er ook voor dat je genoeg opbergruimte hebt zodat je het makkelijk uit het zicht kan leggen.

Als je minder spullen hebt, hoef je ook minder vaak op te ruimen en geloof mij, dat wil je.

Je kan op allerlei manieren minimaliseren maar probeer een manier te vinden die voor jou werkt.

Sinds ik hoorde van de Marie Kondo methode had ik een beetje de neiging gelijk alles weg te gooien wat ik niet nodig had, dit is zeker niet nodig.

Ik doe het nu zo, dat als ik iets nieuws koop ik probeer iets ouds weg te gooien. Voornamelijk met kleding, mijn kledingkast kan eigenlijk niet meer voller dus dan is dit de beste oplossing. Een aantal voordelen die een minimalistisch huis jou zou kunnen opleveren lees je in het volgende tekstblok.

 

Ashtanga
Yogahouding
 1. Minder vaak opruimen

Pluspunt nummer één. Minder vaak opruimen, hoe fijn is het als je gewoon voor alles een vast plekje hebt en het probeert zo net mogelijk te houden. Dan hoef je echt niet meer elke dag de woonkamer op te ruimen.

 1. Minder stress

Minder rommel in huis zorgt voor minder stress, bij mij dan. Als het een troep is in huis dan krijg ik zelf wel eens opruimwoede, uiteindelijk ben ik dan wel weer blij maar nu heb ik dit veel minder vaak.

 1. Meer tijd voor leuke dingen

Het belangrijkste van alles, meer tijd voor leuke dingen. Volgens onderzoek wordt men namelijk niet gelukkig van geld, maar wél van vrije tijd.

Nu kun je dus deze tijd besteden met het lezen van een goed boek, een leuke serie kijken of ergens buiten de deur eten, een bakje koffie doen. Zoveel keus!

 

 

 
Follow my blog with Bloglovin

Fijn wakker worden met de Philips wake up light

Fijn wakker worden met de Philips wake up light

De wintertijd is weer ingegaan, ergens kijk ik heel erg uit naar deze periode. Het is zo knus en gezellig met de donkere dagen.

Ik moet toegeven dat ik ook wel een beetje een huismus ben. Lekker met een kopje thee en een goede serie of boek op de bank, daar kan ik echt van genieten.

Hetgeen wat mij tegenstaat in de winter is toch wel uit bed komen. Ook al is het net zo vroeg als de rest van het jaar, het is toch echt een stuk moeilijker. In de zomer vind ik het fijn gewekt te worden door het zonlicht, en ben ik hierdoor soms ook al eerder wakker dan de wekker. In de herfst/winter wil ik juist nog verder onder de dekens kruipen als ik mijn wekker af hoor gaan.

Waar ik soms ook gek van word, is die smartphone op mijn nachtkastje, deze dient als wekker maar licht ook op als er een berichtje, mailtje of wat dan ook binnenkomt. Hierdoor ben je toch geneigd nog even op je telefoon te kijken, of als je ’s nachts wakker schrikt en wilt weten hoe laat het is.
Vervolgens zie je dat je wat berichtjes hebt en kijk je daarna om vervolgens weer te vergeten hoe laat het was.

Door het licht ben je ook weer een stuk wakkerder waardoor je moeilijker weer terug in slaap valt.

 

 

Ashtanga
Yogahouding

Geen irritante wekker meer

Ik besloot hierdoor op internet op zoek te gaan naar een betere wekker, al snel kwam ik al uit bij de Philips wake-up light.

Uiteraard had ik hier al vaker van gehoord, maar ik had me er nog nooit echt in verdiept.

Nadat ik terecht kwam bij een filmpje was ik eigenlijk helemaal om. Fijn wakker worden is toch wel echt belangrijk, hier wil ik niet op bezuinigen.

De Philips wake-up light zorgt ervoor  dat je niet meer wakker schrikt van je wekker maar op een natuurlijke manier gewekt wordt.

Ik zelf wil bijvoorbeeld om 7 uur gewekt worden. 20 tot 40 minuten van tevoren begint de Philips wake up light al op te lichten.

Hij bootst een zonsopgang na door te beginnen met oranje licht, wat steeds feller wordt. Na een halfuur als je écht eruit moet begint ook het geluid af te spelen.

De wekker die wij hebben heeft de keuze uit 5 verschillende wekgeluiden, van vogels tot rustige muziek, maar je kan ook kiezen voor de radio. Daarnaast heeft deze wekker een in slaap val functie waarbij hij van fel naar minder fel gaat in 15 of 20 minuten.Dit gebruik ik niet zo vaak maar wellicht ga ik dit in de toekomst vaker doen

Ben jij al bekend met de Philips wake up light en zou je er een aanschaffen?

Tips om sporten leuk te houden

Hoe je sporten leuk houd

Moet jij jezelf met moeite naar de sportschool slepen en ben je blij als je workout er weer op zit? Lees dan even dit artikel, sporten hoort leuk te zijn. Zoek iets wat je leuk vind en ga ervoor, met deze tips gaat je dat vast lukken!

Zelf vind ik het juist fijn om na een dag op kantoor gezeten te hebben mezelf even uit te leven in de sportschool. Ik heb inmiddels wel al drie verschillende sportscholen gehad en heb zeker ook fases gehad dat ik mezelf naar de sportschool moest slepen maar uiteindelijk doe je het voor jezelf. Als ik geen zin heb om te gaan sporten dan vraag ik mezelf:

“Heb je wel eens spijt gehad van een workout?”

Let maar op, het antwoord zal altijd nee zijn. Je voelt je na een workout juist heel fijn, en trots op jezelf dat je gegaan bent. Juist als ik op de bank blijf zitten voel ik me schuldig omdat ik eigenlijk beter had kunnen gaan sporten.

Probeer eens een groepsles

Ik weet nog wel dat ik in het begin bij de sportschool niet wilde betalen voor groeplessen en besloot zelf te gaan fitnessen want die apparaten zijn immers ook best leuk. Dit ging een halfjaar redelijk goed, daarna had ik het opeens helemaal gehad met die apparaten, ik wilde niet steeds hetzelfde doen en de loopband vond ik te saai om langer dan 10 minuten op te staan.

Toen ik besloot me aan te melden voor groepslessen was de motivatie weer helemaal terug. Wat hieraan nog wel het fijnste van alles is is dat je niet zomaar opgeeft, je wilt dat uur volmaken. Als ik sommige oefeningen in mijn eentje zou doen dan was ik waarschijnlijk na een halfuur al klaar. Doordat je nu wordt aangemoedigd lukt het wel het uur vol te maken.

 

sporten
sporten

Nieuwe sportkleding

Als je wat bent afgevallen dan kan je sowieso nieuwe sportkleding kopen maar het is ook gewoon fijn om er goed gekleed uit te zien, hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en durf je meer. Als ik een nieuwe legging koop of schoenen dan kan ik vaak niet wachten om het uit te proberen.

Resultaat zien

De beste motivatie die er is, die eerste paar kilo die je bent kwijtgeraakt of die eerste chin-up die eindelijk eens lukt, hierdoor heb je weer vertrouwen in jezelf dat je het wel kan en dit geeft een mega trots gevoel.

Sportmaatje

Samen sporten is natuurlijk leuker dan alleen, zorg er wel voor dat je niet te veel kletst en ook elkaar aanmoedigt. Samen een groepsles volgen is uiteraard ook leuk.

Makkelijke vegan tiramisu met zijdetofu

Makkelijke vegan tiramisu met zijdetofu

Tiramisu is zeker een van mijn favoriete desserts, dit plantaardige recept is dan ook een super alternatief voor veganisten en zwangere vrouwen (als je de alcohol weglaat).

Pluspunt, het is ook nog eens heel makkelijk om te maken, wel heeft het even tijd nodig om op te stijven.
Ik vond het in eerste instantie maar raar, tofu in een dessert, maar zijdetofu is hier zeer geschikt voor, het is veel zachter en heeft al een soort pudding structuur van zichzelf. Op de verpakking staat zelfs dat je het kan gebruiken voor tiramisu dus dat moest ik dan ook proberen. Zelf heb ik de zijdetofu gevonden bij de natuurwinkel.

 

 

Vegan tiramisu
Tiramisu met zijdetofu

Benodigdheden en ingrediënten

4 glaasjes of bakjes waar je het in kan doen.
Een mixer of keukenmachine.
Zeef.

Ingrediënten:

 • 400gr Zijden tofu
 • 200ml Rice slagroom
 • 5 eetlepels Agavesiroop
 • paar druppels vanilleextract
 • 250 gr. Lotus koffieleutjes
 • Espresso 1 kopje
 • een scheutje Likeur 43
 • Cacao ter garnering

Om te beginnen zet je een bakje koffie. Doe de koffieleutjes in de keukenmachine en hak ze fijn, vervolgens giet je hier wat koffie en likeur 43 overheen totdat het goed aan elkaar blijft plakken.

Doe hiervan alvast een bodempje van in de schaaltjes.

In tussentijd klop je de slagroom stijf, voeg vervolgens de zijdentofu toe en wat suiker/agavesiroop + een paar druppels vanilleextract.
Als dit zoet genoeg smaakt, kan je het op de bodem gaan scheppen, tot ongeveer halverwege het glas. Voeg nu weer een laagje koekkruimel toe en ga zo door tot het glas vol is. Zet minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.

Strooi voordat je het gaat serveren nog wat cacao eroverheen met een zeef en eet smakelijk!

Eropuit in Brabant – Dutch design week

Dutch Design week Eindhoven

Afgelopen maandag heb ik een bezoekje gebracht aan de Dutch Design Week. Dit stond al langer op mijn planning maar ik kwam er elk jaar te laat achter dat het was. Ik wist ook niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen, op de website zie je zoveel informatie. Ik vond het niet makkelijk om vooraf te bepalen waar ik heen wilde.

Er zijn meerdere locaties, sommige zijn gratis en voor andere die je te betalen. Het polsbandje dat je dient te kopen voor sommige locaties is 19.50 en alle dagen geldig. Ook kan je hiermee korting krijgen op muziekprogramma’s in de avond.

Zelf had ik al veel positiefs gehoord over Piet Hein Eek en Strijp-S, dus daar zijn we begonnen. Deze locaties zijn beide gratis en hier kan je je al best lang prima vermaken. De locatie bij Piet Hein Eek is gericht op interieur. Hier staan veel meubels en kan je ook de collectie van Piet Hein Eek zien die binnenkort bij de Ikea te koop is, super leuk!

Strijp-S is voornamelijk buiten, en het ziet er ontzettend leuk uit, hier staan verschillende ondernemers met hun ideeën en ontwerpen. Ook is er bij Strijp-S een soort mini foodtruck festival waar je een lekker hapje kan eten of even snel iets kan snacken.

Als je binnen wilt lunchen bij Strijp-S dan raad ik je het Ketelhuis aan. Het is heel leuk aangekleed en je kunt er lekker eten.

Dutch Design Week
Strijp-S

Good to know

Het gebouw wat je op de foto ziet is ook bijzonder. Al deze materialen zijn geleend. Na de Dutch Design Week wordt dit weer afgebroken en worden alle spullen teruggegeven aan de eigenaars. Dit met het idee om de ecologische voetdruk zo klein mogelijk te houden. Er zijn geen schroeven of spijkers aan te pas gekomen.

Na de lunch zijn we naar het klokgebouw gegaan en hebben we een kaartje gekocht, hier staan onder andere ook studenten van de TU-Delft. Er zitten achter alle ontwerpen vaak goede ideeën die je soms niet gelijk snapt, hiervoor moet je toch echt even de instructies lezen maar omdat er zoveel staat heb je daar niet bij alles de tijd voor, dat is soms wel jammer. Als je in Eindhoven woont dan zou dit wel kunnen, in dat geval zou ik ook maar één of twee locaties per dag bezoeken.

Wil je snel naar een andere locatie dan heb je de optie voor een hop-on-hop-off bus, maar ook kan je gebruik maken van de volvo’s die rondrijden. Deze hebben vaste stopplekken en zetten je af op welke locatie je maar wilt, heel handig én gratis! Er zijn ook fietsen van ABN Amro die je kan huren. Handig voor als je de weg weet. Als je geen ticket hebt kost dit 10 euro en met ticket is het inbegrepen.

Indien je een polsbandje hebt dan is de Design Academy een aanrader, hier vindt je afstudeerprojecten van studenten aan de Design Academy. De ontwerpen zijn heel uiteenlopend van functionele designs voor in de zorg tot meubels voor thuis of producten van gerecycled materiaal.

Zelf vond ik Piet Hein Eek het leukste, mede doordat ik hier veel inspiratie op kon doen voor ons nieuwe huis. Bij Piet Hein Eek is er ook een winkel waar je leuke spulletjes kan kopen. Deze winkel is overigens altijd geopend en niet alleen tijdens deze week.

Wat yoga mij heeft gebracht.

Wat yoga mij heeft gebracht

In totaal doe ik nu zo’n 2 jaar yoga, waarvan 1 jaar Ashtanga. Sinds ik ashtanga heb ontdekt ben ik ook helemaal into yoga. Voorheen deed ik omdat ik dacht dat het goed voor me was en dat voelde achteraf ook zo maar ik kwam niet echt in een flow zoals ze dat zo mooi noemen. Het is ook gewoon even zoeken naar welke yogavorm het beste bij je past.

Ashtanga sprak me in eerste instantie niet aan omdat je dus altijd dezelfde oefeningen uitvoert, ik dacht dat dat me zou gaan vervelen.

Na een proefles was al duidelijk dat dit niet zou gaan vervelen, er zaten zoveel moeilijke houdingen in die ik niet kon maar wel zou willen kunnen.

Na een maand merkte ik bij mezelf al vooruitgang, ik kon in plaats van mijn enkels mijn tenen aanraken, joepie dat gaat de goede kant op.

Door yoga heb ik:

 

 

 

Ashtanga

Een betere houding 

Bij yoga is je houding bij een oefening belangrijk, bijvoorbeeld de oefening waarbij je op de grond zit met je benen gestrekt.

Veel mensen zullen hun tenen proberen aan te raken door hun rug bol te maken, je hoofd naar beneden te houden en je schouders opgetrokken.

Probeer dit nu maar eens met een rechte rug en je borst vooruit, zo zal je verder komen en het is beter voor je rug.

In het begin had ik ook vaak mijn schouders opgetrokken, nu ik me daar bewust van ben kan ik dit makkelijker aanpassen.

 

Lenigheid

Het is niet dat ik een stijve hark was, maar ik merk wel degelijk verschil. Waar ik voorheen mijn tenen net kon aanraken met gestrekte benen in een staande houding kan ik nu mijn handen plat op de grond zetten. Ik vind stretchen ook gewoon een heerlijk gevoel. Na een work-out in de sportschool loop ik nooit meer naar buiten zonder eerst wat yogahoudingen gedaan te hebben. Hierdoor heb ik de volgende dag ook een stuk minder spierpijn.

Yogahouding

Zelfzekerheid

Bij yoga gaat het niet om wie de houding het beste kan, het gaat om jezelf. Je bent anderhalf uur lang met jezelf bezig en dat is heerlijk. Je kan je ontspannen en door de betere houding heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit.

Minder stress

Doordat ik me nu sneller ervan bewust ben dat ik met opgetrokken schouders loop kan ik dit sneller aanpassen. Ook kan ik door middel van de juiste stretches mijn schouders losser maken. Even mediteren of een bepaalde ademhalingstechniek aannemen werkt ook

 

Balans

Een betere balans 

Waar ik voorheen al moeite had met het staan op 1 been lukt me dat nu aardig, het is grappig om te merken dat je balans echt per dag kan verschillen. Heb ik een drukke dag gehad dan gaat het me een stuk moeilijker af dan in de ochtend als ik nog niet zoveel aan mijn hoofd heb.

Zo zie je maar, yoga gaat niet alleen om leniger worden, het brengt vele andere voordelen met zich mee.

Lees hier ook het belang van het hebben van een goede yogamat

 

Spannende Netflix series

Spannende Netflix series

Waar we vorig weekend nog van heerlijk weer konden genieten lijkt het er nu op dat de herfst echt begonnen is. Gelukkig heeft de herfst ook grote voordelen waaronder ongegeneerd Netflix series kijken hele dagen lang. Als je ook houdt van spannende series met de benodigde drama/thriller dan zijn dit goede aanraders voor jou:

 

 

 

The mist

Wellicht komt The Mist je bekend voor, en dat kan. Er is namelijk al een film genaamd The Mist uitgebracht in 2007. Beide vertellen het verhaal van Stephen King. De film heb ik gezien en vond ik zelf nogal overdreven dus ik verwachte niet veel goeds van de serie, maar besloot het toch een kans te geven. Het viel me allemaal reuze mee en eigenlijk vond ik het juist erg spannend. Het is veel beter onderbouwt dan in de film en ook iets mysterieuzer. Hou je wel van wat gegriezel dan is deze serie zeker wat voor jou.

The returned

The returned zag ik op Netflix zelf voorbij komen en het klonk interessant dus ben ik het gaan kijken, normaal zie ik vaak eerst allerlei reviews voorbij komen van een serie en besluit ik hem dan te gaan kijken maar dat is bij The returned niet het geval geweest. Het is wel zo dat je even in het verhaal moet komen maar uiteindelijk is het dan ook écht spannend. De hoofdrolspeelster is Camille, een meisje dat is omgekomen tijdens een busongeluk met school maar op een dag wakker wordt en weer terug naar huis loopt. Zelf heeft ze geen idee dat ze overleden was en ze ziet er ook nog precies hetzelfde uit als vier jaar geleden. In de serie wordt duidelijk dat niet alleen Camille is teruggekeerd na de dood.

Stranger Things

Stranger things staat al wat langer op Netflix. Het is een Amerikaanse serie met een mix van horror en science-fiction. Horror en science fiction zijn beide écht geen genres waar ik normaal graag naar kijk maar bij Stranger Things is dit anders. De hoofdrolspelers zijn kinderen. Het is een nieuwe serie maar het verhaal speelt zich af in 1983.

Een stel vrienden willen een film gaan maken en zijn vervolgens getuigen van een treinongeluk, vanaf dat moment gebeuren er allemaal dingen en raakt een vriend vermist. Hierdoor komen ze een meisje tegen met bepaalde krachten die hun verder kan helpen met de zoektocht.

Heb je seizoen 1 nog niet gezien, doe dat dan snel want 27 oktober (met Halloween) komt seizoen 2 op Netflix

Stranger Things seizoen 2

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hotspot: Sunshine in Breda

Vegan opties

Ik kreeg er mijn eigen thee-potje bij, de smaak van de thee was heel apart, toch niet helemaal mijn ding door de sterke geur maar ik kan goed begrijpen dat anderen dit wel heel lekker vinden, ik ben blij dat ik het geprobeerd heb en misschien vind ik het de volgende keer wel lekker, dat gebeurd mij wel vaker bij thee smaken, dat ik er even aan moet wennen

Voor vegans hebben ze hier ook genoeg opties, ik nam de vegan brownie. Héél lekker met rood fruit erdoorheen wat hem gelijk wat fris maakt. Hierdoor zat ik ook niet gelijk heel vol.

Heb jij genmaicha thee wel eens geproefd en vond je hem lekker?

 

 

 

Hotspot in Breda: Sunshine 

Tegenwoordig lijken de lunchtentjes wel de grond uit te groeien, keuze is er genoeg. 
Een lunchtentje wat mij al een tijdje was opgevallen was Sunshine in Breda.

Als je de parkeergarage de Barones uitloopt richting de stad loop je er voorbij, aan de buitenkant ziet het uit als een tentje wat je op een ver vakantieoord zou tegenkomen. Het is binnen heel leuk aangekleed, het voelt ook écht alsof je op vakantie bent. De lampen zijn gemaakt met die papieren parapluutjes die je vaak in je ijsje geprikt krijgt. Je word gelijk vrolijk als je hier binnen stapt.

Omdat ik er om een uur of 11 al binnen stapte was het te vroeg om te lunchen maar een kopje thee kan er altijd wel in. Dat kwam hier goed uit want ze hadden een speciale thee kaart met heel veel verschillende smaken. Ik besloot te kiezen voor genmaicha thee, een Japanse thee die bekend staat om zijn popcorn smaak. Het is thee van gepofte rijst. Zelf had ik er nog nooit van gehoord maar de serveerster raadde het mij aan dus ik besloot het te proberen.

Recept – Vegan poke bowl

Vegan poke bowl

Gezien we dit weekend een nazomer krijgen leek het me een goed idee om deze poke bowl te delen.

Het is een Hawaiiaanse salade die oorspronkelijk rauwe vis bevat, natuurlijk hoeft dat niet want dit kan je prima vervangen door tofu of tempe.

Het lijkt op comfortfood doordat het in een kommetje lekker weg eet maar het is ook gewoon mega gezond.

Wat je nodig hebt voor deze poke bowl is:

 

Ingredienten:

 • Sushirijst (hoeveel jij wilt)
 • Ketjap
 • Sojabonen
 • Wakame salade (zeewier)
 • Avocado
 • Komkommer
 • Geraspte wortels
 • Sesamzaadjes
 • Remia mayolijn
 • Sirachasaus
 • (optioneel radijsjes)
Poke bowl

Bereiding: 

 

Je kan de rijst vooraf al koken zodat deze kan afkoelen maar ook al is de rijst nog warm, het recept wordt er niet minder om. Doe de rijst in een kommetje en doe er een drupje of 2/3 ketjap in, dit zorgt voor de lekkere smaak. Voeg vervolgens al de groentes die je erin wilt toe en de tempe of tofu. Ik heb de tempe gemarineerd in ketjap, gerookte paprikapoeder en wat agavesiroop en vervolgens gebakken.

Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd dan meng je wat mayonaise met sirachasaus, je hebt hier van de siracha echt maar een paar drupjes nodig want het is heet! Dit doe je een beetje over je gerechtje, hoeveel je wilt is aan jou. Strooi nog wat sesamzaadjes eroverheen en klaar is je poke bowl. Eet smakelijk!

Heb jij de Poke bowl al wel eens op en ben je van plan hem te gaan maken?

Ik liet een handpoke tattoo zetten

Pijnlijker?

De vraag die ik van bijna iedereen kreeg was of het niet meer pijn deed nog dan een normale tatoeage. Dit is een naald waarbij ze steeds gaatjes in je huid prikken. Het klinkt misschien wel pijnlijker maar dat viel reuze mee, ik denk dat het juist minder pijnlijk was. Het gaat ook minder diep dan bij een machine tatoeage en een groot voordeel is dat je niet dat irritante geluid hebt.

Wel duurde het wat langer, ik heb niet écht op de tijd gelet maar zo’n 20 tot 30 minuten is ze er wel mee bezig geweest. De tattoo genas wat sneller dan een normale tattoo. Dit komt mede omdat hij minder diep gezet is, waardoor hij ook zo goed als niet zou gaan uitlopen.Tot nu toe ziet hij er in ieder geval nog super mooi uit en ik ga er vanuit dat dit ook zo blijft.

Nu ik deze tatoeage heb betwijfel ik of ik ooit nog een “normale” machinetattoo zou kiezen. De inkt die Zara gebruikt is ook nog eens vegan dus cruelty free!

Ben jij al bekend met handpoke tattoos?

Ik liet een handpoke tattoo zetten

Ik heb eind augustus een nieuwe tattoo laten zetten. Zelf ben ik nogal van de minimalistisch tatoeages en hierom vind ik mezelf niet zo passen in een tattooshop met mannen die vaak al helemaal vol zitten. Meestal zetten ze ook niet graag iets met dunne lijntjes omdat dit meer kans heeft om uit te lopen.

Op Pinterest had ik al wat inspiratie opgedaan en ik kwam steeds uit bij de term handpoke. Ik besloot hier meer van op te zoeken en wat bleek, dit is een machine-vrije methode. Er zijn ook allerlei filmpjes te vinden over mensen die zichzelf tatoeëren met een naald en draad maar zelf vond ik dit niet altijd even mooi. Na wat googelen kwam ik uit bij de 3 beste handpoke artiesten van Nederland.

Mijn oog viel op de tatoeages en ontwerpen van Zara, zie hier haar Instagram. Ze heeft veel kleine tatoeages en ze maakt de ontwerpen zelf, ze zal ook nooit twee keer dezelfde tatoeage zetten, dus dat je origineel bent weet je in ieder geval zeker. Ze heeft voor mij wat ontwerpjes gemaakt van bloemetjes en daar heb ik er een van uitgekozen en een afspraak gemaakt. Eenmaal bij Zara thuis in Amsterdam ging het allemaal erg gemoedelijk. Mijn vriend was er ook bij en we kregen een lekker kopje thee, terwijl ze zelf alles ging klaar zetten. De tattoo is gewoon op de bank gezet, lekker relaxed.

Pagina 1 van 212