Als ik terugkijk naar mijn leven dan ben ik over het algemeen best tevreden. Ergens vind ik het wel jammer dat ik niet meer gereisd heb. Sparen voor de toekomst was mijn doel, ik leefde soms al teveel in de toekomst in plaats van in het nu.

Gelukkig ben ik me daar bewust van geworden en kan ik nu meer genieten van de momenten zelf die ik meemaak in plaats van steeds maar uit te kijken naar het weekend, of die ene vakantie. Als je er te veel naar uitkijkt dan valt het vaak nog eens tegen ook.

Verwachtigen

Probeer minder verwachtingen te hebben en meer te genieten. Zo zie ik dat ook met mijn vakantie naar Costa Rica die in oktober gepland staat. Uiteraard kijk ik hier heel erg naar uit maar tegelijkertijd kan ik ook nog enorm genieten van de zomer in Nederland.

Eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg dat ik pas later wegga nu met dit weer in Nederland.

Voor het weer hoef je op dit moment ook niet op vakantie, maar vakantie is voor mij niet alleen lekker weer. Reizen is vakantie, en dat is wat anders dan op het strand liggen.

Costa Rica Yoga Rondreis

Uiteraard hoort dat er af en toe ook bij maar het is juist zo interessant om meer over een land te weten te komen en zoveel mogelijk te kunnen zien. Een grote (rond)reis zal je veel meer en mooiere herinneringen geven dan een all-inclusive strandvakantie. Tegelijkertijd leer je heel veel tijdens het reizen en ontmoet je nieuwe mensen.

In eerste instantie leek het me moeilijk om alleen te gaan reizen en een groepsreis zag ik niet zitten. Gezien ik ook gestart ben met mijn yoga opleiding wilde ik dit niet laten varen op vakantie omdat er geen tijd of plaats voor zou zijn. Dus door de yoga reis naar Costa Rica was ik enorm verast. Rondreizen met mensen die geïnteresseerd zijn in yoga, dat kan haast niet misgaan. Twee keer per dag yoga én rondreizen, dat klinkt in mijn ogen al de ideale combinatie.

Yoga in Costa RicaAls ik lange tijd geen yoga doe kan ik wel eens gefrustreerd raken over van alles. Dan  snap ik niet helemaal waarom en bedenk ik me dat ik al lange tijd geen yoga heb gedaan.

Na de yogales ben ik eigenlijk altijd weer helemaal happy en opgeladen. Dit kan dus niet anders dan een groot succes worden met heel veel mooie herinneringen.

Maar voor nu, nog even genieten van het feit dat het de prachtigste zomer ever is in Nederland.

P.S: Ben je enthousiast geworden over de yogareis, er zijn nog steeds plekken beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over de reis.

%d bloggers liken dit: