Aerial yoga is hip

Het is hip, en ik snap helemaal waarom, aerial yoga is een vorm van yoga in een hangmat en ziet er al snel ingewikkeld (letterlijk en figuurlijk) uit.

Aerial yoga wordt ook wel eens vergeleken met aerial silk, het verschil is dat aerial silk uit twee losse doeken bestaat terwijl het bij yoga een smal hangmatje is.

Aerial silk zie je vaak voorkomen in het circus en vergt meer kracht dan aerial yoga.

Ik had zelf verwacht dat aerial yoga zwaarder zou zijn maar het is juist heel ontspannend. Je kan namelijk jezelf vaak een beetje laten hangen en je hebt steun aan het doek. Tuurlijk zijn er oefeningen bij die wel zwaar zijn of eng. Bij mijn eerste les deden we gelijk de oefening zoals op de afbeelding hierboven. Het is niet eng maar je moet wel even checken dat benen goed om het doek zitten zodat je niet kan vallen.

Grote funfactor

Het grote voordeel van Aerial yoga vond ik dat het zo leuk is om te doen, je voelt je soms gewoon een vogeltje.

Omdat het voor mij heel ontspannend was merkte ik toch ook wel dat sommige oefeningen kracht vergen, terwijl andere oefeningen weer erg goed zijn voor je balans. Als je last hebt van wagenziekte of ben je snel zeeziek, geef dit dan aan vooraf. Ik vond het zelf niet altijd prettig dat ik ging schommelen, maar dat kan je niet voorkomen. Als je dat niet fijn vind dan vraag je gewoon even of de docent je stil hangt.

Aerial yoga is een dynamische en rustige vorm van yoga waarbij je de spieren ontlast. Je schouders worden soepeler en bij de achteroverbuigingen maak je je wervelkolom flexibeler.

Je gebruikt dus wel alle spieren, het grootste voordeel voor mij was dat ik heerlijk ontspannen was achteraf. De normale eindontspanningsoefening bij yoga mochten we nu in de hangmat doen, je kon jezelf helemaal in je doek verstoppen als een cocon. Vervolgens kreeg ik nog een rugmassage van de docent met lavendelolie en door het heen een weer wiegen viel ik bijná in slaap.

Heb jij wel eens Aerial yoga geprobeerd? Ik raad het je zeker aan, doe wel een lange broek aan en een shirtje met korte of lange mouwen omdat anders het doek wel eens kan gaan snijden.

Zelf heb ik een losse les gevolgd bij Yogajuf Roosendaal.

 

%d bloggers liken dit: