Waar we vorig weekend nog van heerlijk weer konden genieten lijkt het er nu op dat de herfst echt begonnen is. Gelukkig heeft de herfst ook grote voordelen waaronder ongegeneerd Netflix series kijken hele dagen lang. Als je ook houdt van spannende series met de benodigde drama/thriller dan zijn dit goede aanraders voor jou:

The mist

Wellicht komt The Mist je bekend voor, en dat kan. Er is namelijk al een film genaamd The Mist uitgebracht in 2007. Beide vertellen het verhaal van Stephen King. De film heb ik gezien en vond ik zelf nogal overdreven dus ik verwachte niet veel goeds van de serie, maar besloot het toch een kans te geven. Het viel me allemaal reuze mee en eigenlijk vond ik het juist erg spannend. Het is veel beter onderbouwt dan in de film en ook iets mysterieuzer. Hou je wel van wat gegriezel dan is deze serie zeker wat voor jou.

The returned

The returned zag ik op Netflix zelf voorbij komen en het klonk interessant dus ben ik het gaan kijken, normaal zie ik vaak eerst allerlei reviews voorbij komen van een serie en besluit ik hem dan te gaan kijken maar dat is bij The returned niet het geval geweest. Het is wel zo dat je even in het verhaal moet komen maar uiteindelijk is het dan ook écht spannend. De hoofdrolspeelster is Camille, een meisje dat is omgekomen tijdens een busongeluk met school maar op een dag wakker wordt en weer terug naar huis loopt. Zelf heeft ze geen idee dat ze overleden was en ze ziet er ook nog precies hetzelfde uit als vier jaar geleden. In de serie wordt duidelijk dat niet alleen Camille is teruggekeerd na de dood.

Stranger Things

Stranger things staat al wat langer op Netflix. Het is een Amerikaanse serie met een mix van horror en science-fiction. Horror en science fiction zijn beide écht geen genres waar ik normaal graag naar kijk maar bij Stranger Things is dit anders. De hoofdrolspelers zijn kinderen. Het is een nieuwe serie maar het verhaal speelt zich af in 1983.

Een stel vrienden willen een film gaan maken en zijn vervolgens getuigen van een treinongeluk, vanaf dat moment gebeuren er allemaal dingen en raakt een vriend vermist. Hierdoor komen ze een meisje tegen met bepaalde krachten die hun verder kan helpen met de zoektocht.

Heb je seizoen 1 nog niet gezien, doe dat dan snel want 27 oktober (met Halloween) komt seizoen 2 op Netflix

 

%d bloggers liken dit: