Planten in huis zijn onmisbaar geworden, je ziet tegenwoordig steeds meer en grotere kamerplanten. De natuur naar binnen halen, wie wilt dat nu niet. Toen ik de kans kreeg om een plant uit te zoeken bij hetbestevandekweker twijfelde ik geen seconde. Planten zijn niet alleen mooi maar zorgen er ook gelijk voor dat de lucht gezuiverd word.

Hier zit wel verschil in per plant, niet elke plant is luchtzuiverend en ook de ene heeft dit meer dan de andere. Ik vind het zelf altijd wel een fijn bijkomend voordeel.

Waar ik als kattenliefhebber ook op let is of de plant giftig is voor katten, momenteel heb ik geen kat maar ik kan niet uitsluiten dat dit zo blijft dus kan ik er maar beter vast rekening mee houden. Zelf ben ik ook vooral fan van planten met groene bladeren zonder bloemen, hoe meer jungle binnen hoe beter.

Nog een eis was dat de plant niet al te veel verzorging nodig heeft. Op de een of andere manier is dit wel een dingetje en vergeet ik ze vaak water te geven. Ze zouden eens iets uit moeten vinden wat geluid maakt zodra de plant water nodig heeft.

Dracaena marginata

Draceana MarginataNa wat zoeken kwam ik uit bij de Dracaena plant, dit is een wel redelijk bekende plant, ik heb er zelf ook een gehad maar de marginata had ik nog niet vaak gezien. Ik vond hem er leuk uitzien en heb gekozen voor de variant van 105 cm hoog. Je hebt ook de bicolour variant die is iets goedkoper maar ook iets minder groen.

Het bestellen via Het beste van de kweker ging heel makkelijk. Ik heb zelf een bezorgtijd gekozen dat ik thuis was want een ophaalpunt is niet zo handig met zo’n grote plant.

Hij kwam ook echt in een grote doos die ze netjes rechtop vervoerd hebben. Hierdoor was de plant nog in een prima staat toen ik hem uitpakte. Wil jij ook een Dracaena kopen, ik kan het je zeker aanraden want het is een makkelijke plant die in elk interieur past.

 

%d bloggers liken dit: