Handpoke tattooDe vraag die ik van bijna iedereen kreeg was of het niet meer pijn deed nog dan een normale tatoeage. Dit is een naald waarbij ze steeds gaatjes in je huid prikken. Het klinkt misschien wel pijnlijker maar dat viel reuze mee, ik denk dat het juist minder pijnlijk was. Het gaat ook minder diep dan bij een machine tatoeage en een groot voordeel is dat je niet dat irritante geluid hebt.

Wel duurde het wat langer, ik heb niet écht op de tijd gelet maar zo’n 20 tot 30 minuten is ze er wel mee bezig geweest. De tattoo genas wat sneller dan een normale tattoo. Dit komt mede omdat hij minder diep gezet is, waardoor hij ook zo goed als niet zou gaan uitlopen.Tot nu toe ziet hij er in ieder geval nog super mooi uit en ik ga er vanuit dat dit ook zo blijft.

Nu ik deze tatoeage heb betwijfel ik of ik ooit nog een “normale” machinetattoo zou kiezen. De inkt die Zara gebruikt is ook nog eens vegan dus cruelty free!

Ben jij al bekend met handpoke tattoos?

Ik liet een handpoke tattoo zetten

Ik heb eind augustus een nieuwe tattoo laten zetten. Zelf ben ik nogal van de minimalistisch tatoeages en hierom vind ik mezelf niet zo passen in een tattooshop met mannen die vaak al helemaal vol zitten. Meestal zetten ze ook niet graag iets met dunne lijntjes omdat dit meer kans heeft om uit te lopen.

Op Pinterest had ik al wat inspiratie opgedaan en ik kwam steeds uit bij de term handpoke. Ik besloot hier meer van op te zoeken en wat bleek, dit is een machine-vrije methode. Er zijn ook allerlei filmpjes te vinden over mensen die zichzelf tatoeëren met een naald en draad maar zelf vond ik dit niet altijd even mooi. Na wat googelen kwam ik uit bij de 3 beste handpoke artiesten van Nederland.

handpoke tattooMijn oog viel op de tatoeages en ontwerpen van Zara, zie hier haar Instagram. Ze heeft veel kleine tatoeages en ze maakt de ontwerpen zelf, ze zal ook nooit twee keer dezelfde tatoeage zetten, dus dat je origineel bent weet je in ieder geval zeker. Ze heeft voor mij wat ontwerpjes gemaakt van bloemetjes en daar heb ik er een van uitgekozen en een afspraak gemaakt. Eenmaal bij Zara thuis in Amsterdam ging het allemaal erg gemoedelijk. Mijn vriend was er ook bij en we kregen een lekker kopje thee, terwijl ze zelf alles ging klaar zetten. De tattoo is gewoon op de bank gezet, lekker relaxed.

 

%d bloggers liken dit: