Zoals in een eerder artikel te lezen was ben ik begonnen met een yoga teacher training.
Niet zozeer met de instantie om les te geven maar uiteraard wil ik de kennis die ik daar opdoe niet voor mezelf houden want het is te leerzaam om niet te delen.
De eerste dag was al gelijk heel bijzonder. We hebben bijzonder weinig yoga gedaan, waarin ik in eerste instantie wel wat teleurgesteld was. Uiteindelijk heb ik dit bij kunnen draaien want het was wel een fijne dag en ik voelde me achteraf (ja hier is het eerste vooroordeel) wel écht zen.
Mediteren kwam aan bod, wat echt heerlijk was. Ik kwam gelijk tot de conclusie dat ik hier thuis veel te weinig tijd voor neem en heb hier gelijk verandering in gebracht.

More self love

Ik heb ook zoveel levenslessen voorbij horen komen, waardoor je wel beter gaat nadenken over hoe serieus wij sommige dingen in het leven nemen.

Een voorbeeld was dat we pasjes moesten nadoen, vervolgens moest je dit doen met je ogen dicht en proberen om het op gevoel te doen en niet je hoofd te veel te laten werken. Op een gegeven moment heb je het patroon door en gaat het vanzelf. Althans, soms dit was bij mij niet altijd het geval en zodra het fout ging dacht ik gelijk “shit.” De boodschap hierachter was, zo erg is het niet. Ja je ging de fout in, nou én. Pak het op waar je gebleven was en ga gewoon weer verder.
Zo gaat het in het dagelijks leven ook, we straffen onszelf te veel om kleine foutjes die helemaal niet erg zijn. Het fijne aan deze dag was dat je heel de dag op je matje kon doorbrengen, lekkere kussens erbij en een fleece dekentje voor als het wat koud werd. Er hing gewoon zo’n fijne sfeer, ook tussen de leerlingen onderling. Terwijl de leeftijden en niveaus wel heel erg verschillen, sommige zijn al veel verder met de opleiding dan ik en sommige zijn zelfs al docent. Dit maakt het juist ook zo interessant.

Het volgende weekend staat in juni gepland. Ik ben benieuwd wat deze dagen me weer gaan brengen ik kijk er in ieder geval al erg naar uit.

%d bloggers liken dit: