De wintertijd is weer ingegaan, ergens kijk ik heel erg uit naar deze periode. Het is zo knus en gezellig met de donkere dagen.

Ik moet toegeven dat ik ook wel een beetje een huismus ben. Lekker met een kopje thee en een goede serie of boek op de bank, daar kan ik echt van genieten.

Hetgeen wat mij tegenstaat in de winter is toch wel uit bed komen. Ook al is het net zo vroeg als de rest van het jaar, het is toch echt een stuk moeilijker. In de zomer vind ik het fijn gewekt te worden door het zonlicht, en ben ik hierdoor soms ook al eerder wakker dan de wekker. In de herfst/winter wil ik juist nog verder onder de dekens kruipen als ik mijn wekker af hoor gaan.

Waar ik soms ook gek van word, is die smartphone op mijn nachtkastje, deze dient als wekker maar licht ook op als er een berichtje, mailtje of wat dan ook binnenkomt. Hierdoor ben je toch geneigd nog even op je telefoon te kijken, of als je ’s nachts wakker schrikt en wilt weten hoe laat het is.
Vervolgens zie je dat je wat berichtjes hebt en kijk je daarna om vervolgens weer te vergeten hoe laat het was.

Door het licht ben je ook weer een stuk wakkerder waardoor je moeilijker weer terug in slaap valt.

Geen irritante wekker meer

Ik besloot hierdoor op internet op zoek te gaan naar een betere wekker, al snel kwam ik al uit bij de Philips wake-up light.

Uiteraard had ik hier al vaker van gehoord, maar ik had me er nog nooit echt in verdiept.

Nadat ik terecht kwam bij een filmpje was ik eigenlijk helemaal om. Fijn wakker worden is toch wel echt belangrijk, hier wil ik niet op bezuinigen.

De Philips wake-up light zorgt ervoor  dat je niet meer wakker schrikt van je wekker maar op een natuurlijke manier gewekt wordt.

Ik zelf wil bijvoorbeeld om 7 uur gewekt worden. 20 tot 40 minuten van tevoren begint de Philips wake up light al op te lichten.

Hij bootst een zonsopgang na door te beginnen met oranje licht, wat steeds feller wordt. Na een halfuur als je écht eruit moet begint ook het geluid af te spelen.

De wekker die wij hebben heeft de keuze uit 5 verschillende wekgeluiden, van vogels tot rustige muziek, maar je kan ook kiezen voor de radio. Daarnaast heeft deze wekker een in slaap val functie waarbij hij van fel naar minder fel gaat in 15 of 20 minuten.Dit gebruik ik niet zo vaak maar wellicht ga ik dit in de toekomst vaker doen

Ben jij al bekend met de Philips wake up light en zou je er een aanschaffen?

 

%d bloggers liken dit: