dutch design weekAfgelopen maandag heb ik een bezoekje gebracht aan de Dutch Design Week. Dit stond al langer op mijn planning maar ik kwam er elk jaar te laat achter dat het was. Ik wist ook niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen, op de website zie je zoveel informatie. Ik vond het niet makkelijk om vooraf te bepalen waar ik heen wilde.

Er zijn meerdere locaties, sommige zijn gratis en voor andere die je te betalen. Het polsbandje dat je dient te kopen voor sommige locaties is 19.50 en alle dagen geldig. Ook kan je hiermee korting krijgen op muziekprogramma’s in de avond.

Zelf had ik al veel positiefs gehoord over Piet Hein Eek en Strijp-S, dus daar zijn we begonnen. Deze locaties zijn beide gratis en hier kan je je al best lang prima vermaken. De locatie bij Piet Hein Eek is gericht op interieur. Hier staan veel meubels en kan je ook de collectie van Piet Hein Eek zien die binnenkort bij de Ikea te koop is, super leuk!

Strijp-S is voornamelijk buiten, en het ziet er ontzettend leuk uit, hier staan verschillende ondernemers met hun ideeën en ontwerpen. Ook is er bij Strijp-S een soort mini foodtruck festival waar je een lekker hapje kan eten of even snel iets kan snacken.

Als je binnen wilt lunchen bij Strijp-S dan raad ik je het Ketelhuis aan. Het is heel leuk aangekleed en je kunt er lekker eten.

Good to know

geleend gebouw

Het gebouw wat je op de foto ziet is ook bijzonder. Al deze materialen zijn geleend. Na de Dutch Design Week wordt dit weer afgebroken en worden alle spullen teruggegeven aan de eigenaars. Dit met het idee om de ecologische voetdruk zo klein mogelijk te houden. Er zijn geen schroeven of spijkers aan te pas gekomen.

Na de lunch zijn we naar het klokgebouw gegaan en hebben we een kaartje gekocht, hier staan onder andere ook studenten van de TU-Delft. Er zitten achter alle ontwerpen vaak goede ideeën die je soms niet gelijk snapt, hiervoor moet je toch echt even de instructies lezen maar omdat er zoveel staat heb je daar niet bij alles de tijd voor, dat is soms wel jammer. Als je in Eindhoven woont dan zou dit wel kunnen, in dat geval zou ik ook maar één of twee locaties per dag bezoeken.

Wil je snel naar een andere locatie dan heb je de optie voor een hop-on-hop-off bus, maar ook kan je gebruik maken van de volvo’s die rondrijden. Deze hebben vaste stopplekken en zetten je af op welke locatie je maar wilt, heel handig én gratis! Er zijn ook fietsen van ABN Amro die je kan huren. Handig voor als je de weg weet. Als je geen ticket hebt kost dit 10 euro en met ticket is het inbegrepen.

Indien je een polsbandje hebt dan is de Design Academy een aanrader, hier vindt je afstudeerprojecten van studenten aan de Design Academy. De ontwerpen zijn heel uiteenlopend van functionele designs voor in de zorg tot meubels voor thuis of producten van gerecycled materiaal.

Zelf vond ik Piet Hein Eek het leukste, mede doordat ik hier veel inspiratie op kon doen voor ons nieuwe huis. Bij Piet Hein Eek is er ook een winkel waar je leuke spulletjes kan kopen. Deze winkel is overigens altijd geopend en niet alleen tijdens deze week.

 

%d bloggers liken dit: