Vakantie voor mij betekend er even tussenuit zijn in een andere omgeving. Andere natuur, cultuur, dieren en eten. Nieuwe dingen ontdekken. Op deze manier is reizen niet alleen ontspannend maar ook nog eens heel leerzaam. Een verre vakantie staat dan ook lang op mijn bucketlist. Ik ben wel in Azië geweest maar wil graag een ander continent ontdekken.

Gezien ik gestart met ben een yoga opleiding leek het me leuk om ook een yogavakantie te boeken deze zomer.

Dit bleek echter al snel tegen te vallen, veel yogavakanties zijn wel ver weg maar je zit dan vaak een week op hetzelfde resort. Ik ga mezelf dan al snel vervelen en als ik dan toch zo’n lange vlucht ga maken wil ik ook wel wat zien van het land.

Zuid-Amerika spreekt me sowieso al heel erg aan en over Costa Rica heb ik ook alleen nog maar positieve verhalen gehoord. En dan word er ook nog eens yoga gegeven, win-win!

Het land van de flora en fauna.

De reis word georganiseerd door Edventure Travel. Een kleinschalig reisbureau gevestigd in Costa Rica.

Marlou is de reisbegeleider van Edventure. Na een jaar rondreizen door Midden-Amerika is Marlou in Costa Rica neergestreken. Marlou kent de weg en weet ons naar de mooiste plekjes te leiden.

De yogadocent die meegaat is Mariel Slootman van boerderijyoga. Zij verzorgt dagelijks twee maal per dag yoga. Het is niet verplicht om elke les mee te doen, daar ben je helemaal vrij in. Welke vorm van yoga het is verschilt ook per locatie en wat het weer doet die dag.

Mariel vertrekt ook samen met de reizigers vanaf Schiphol naar San José waar we Marlou zullen ontmoeten.

Naast de twee maal yoga per dag hebben we ook een druk programma, de volgende activiteiten zijn inbegrepen: stadswandeling, spaanse les, raften, wandel-en snorkeltour, cacaotour, bourderijtour, canopytour, begeleide wandeling en boottocht. Stilzitten zullen we dus niet.

De accommodaties zijn zeer variërend, van zeer basic tot comfortabel. Deze reis gaat door vanaf 10 personen. Dus heb je interesse, schroom dan niet om even op de site van Edventure te kijken of contact op te nemen voor meer informatie.

Ik ga in elk geval mee en zou het super tof vinden als de reis door gaat.

Wil je meer informatie en het dagprogramma bekijken, klik dan hier.

%d bloggers liken dit: