De voordelen van minimalistisch wonen

Een minimalistisch huis hoeft geen kille en witte woning te zijn. Het gaat niet persé om zo min mogelijk spullen hebben. Het gaat erom dat je niet teveel spullen hebt waar je niks mee doet. Decoratie kan namelijk prima in een minimalistische woning, dit is niet iets wat je ziet als ergernis, het is juist iets wat je huis mooi en knus maakt en dit zorgt ervoor dat het een mooi plekje in huis verdient. Rommel is daarentegen wel iets waar ik me aan kan ergeren, en hoe minder spullen, hoe minder rommel.

Zo heb je bijvoorbeeld maar 1 plakbandroller nodig en 1 bakje met pennen. Zorg er ook voor dat je genoeg opbergruimte hebt zodat je het makkelijk uit het zicht kan leggen.

Als je minder spullen hebt, hoef je ook minder vaak op te ruimen en geloof mij, dat wil je.

Je kan op allerlei manieren minimaliseren maar probeer een manier te vinden die voor jou werkt.

Sinds ik hoorde van de Marie Kondo methode had ik een beetje de neiging gelijk alles weg te gooien wat ik niet nodig had, dit is zeker niet nodig.

Ik doe het nu zo, dat als ik iets nieuws koop ik probeer iets ouds weg te gooien. Voornamelijk met kleding, mijn kledingkast kan eigenlijk niet meer voller dus dan is dit de beste oplossing. Een aantal voordelen die een minimalistisch huis jou zou kunnen opleveren lees je in het volgende tekstblok.

  1. Minder vaak opruimen

Pluspunt nummer één. Minder vaak opruimen, hoe fijn is het als je gewoon voor alles een vast plekje hebt en het probeert zo net mogelijk te houden. Dan hoef je echt niet meer elke dag de woonkamer op te ruimen.

  1. Minder stress

Minder rommel in huis zorgt voor minder stress, bij mij dan. Als het een troep is in huis dan krijg ik zelf wel eens opruimwoede, uiteindelijk ben ik dan wel weer blij maar nu heb ik dit veel minder vaak.

  1. Meer tijd voor leuke dingen

Het belangrijkste van alles, meer tijd voor leuke dingen. Volgens onderzoek wordt men namelijk niet gelukkig van geld, maar wél van vrije tijd.

Nu kun je dus deze tijd besteden met het lezen van een goed boek, een leuke serie kijken of ergens buiten de deur eten, een bakje koffie doen. Zoveel keus!

Follow my blog with Bloglovin

 

%d bloggers liken dit: