Zoals jullie al hadden kunnen lezen was het mijn plan om eind oktober naar Costa Rica te gaan. Ik had een yoga rondreis geboekt met 2 x per dag yoga. 
Ik dacht als ik alleen op vakantie ga, maar wel mensen om me heen wil hebben met dezelfde interesses is dit een goede optie.

Helaas heb ik te horen gekregen dat er te weinig aanmeldingen waren en dat de reis niet door kan gaan. In het begin baalde ik hier wel even van, maar ik had het ook wel een beetje zien aankomen. Uiteraard heb ik al volop lopen zoeken naar alternatieve reizen, wat ik wel wist was dat het iets met yoga zou worden. Wat ik niet wilde was een retreat waarbij je 8 dagen of 2 weken op dezelfde bestemming blijft. Het bleek vrij onmogelijk om zo'n reis te vinden. Degene die ik vond hadden maar 2 dagen yoga terwijl ik in mijn hoofd het idee had om 2 keer per dag yoga te doen. 

Dan had je vaak ook het probleem dat de reizen maar 1 week waren waardoor je zelf nog moest bijboeken. Het was gewoon allemaal net niet zoals ik het in gedachten had. Door mijn vorige yogadocent kwam ik op het idee om naar Bali te gaan en daar zelf lessen te volgen bij een yogaschool.

Eerste keer alleen op reis

Na wat research blijkt Bali echt een ware yogaheaven te zijn, zeker in Ubud zit er wel een yogastudio op elke hoek van de straat. Ik ben wel 8 keer veranderd van plan. Ik dacht eerst te gaan verblijven op de yogaschool, maar na het lezen van wat reisblogs werd ik toch ook heel geïnteresseerd in de andere mooie plekken die op Bali te zien zijn.
Ubud heb je blijkbaar ook binnen 2 dagen wel gezien want heel groot is het niet.

Omdat ik dan toch alleen reis heb ik besloten om ook meerdere plaatsen te bezoeken, wat dat weet ik nog niet precies (dus tips zijn welkom).

Mijn planning om bij de yogastudio “the yoga barn” te verblijven heb ik ook al laten varen. Wel grappig dat dit zo’n andere reis gaat worden dan ik in eerste instantie dacht maar ik kijk er alleen maar naar uit. Costa Rica blijft ook zeker op mijn bucketlist staan.

%d bloggers liken dit: