hoe je sporten leuk houdMoet jij jezelf met moeite naar de sportschool slepen en ben je blij als je workout er weer op zit? Lees dan even dit artikel, sporten hoort leuk te zijn. Zoek iets wat je leuk vind en ga ervoor, met deze tips gaat je dat vast lukken!

Zelf vind ik het juist fijn om na een dag op kantoor gezeten te hebben mezelf even uit te leven in de sportschool. Ik heb inmiddels wel al drie verschillende sportscholen gehad en heb zeker ook fases gehad dat ik mezelf naar de sportschool moest slepen maar uiteindelijk doe je het voor jezelf. Als ik geen zin heb om te gaan sporten dan vraag ik mezelf:

"Heb je wel eens spijt gehad van een workout?"

Let maar op, het antwoord zal altijd nee zijn. Je voelt je na een workout juist heel fijn, en trots op jezelf dat je gegaan bent. Juist als ik op de bank blijf zitten voel ik me schuldig omdat ik eigenlijk beter had kunnen gaan sporten.

Probeer eens een groepsles

Ik weet nog wel dat ik in het begin bij de sportschool niet wilde betalen voor groeplessen en besloot zelf te gaan fitnessen want die apparaten zijn immers ook best leuk. Dit ging een halfjaar redelijk goed, daarna had ik het opeens helemaal gehad met die apparaten, ik wilde niet steeds hetzelfde doen en de loopband vond ik te saai om langer dan 10 minuten op te staan.

Toen ik besloot me aan te melden voor groepslessen was de motivatie weer helemaal terug. Wat hieraan nog wel het fijnste van alles is is dat je niet zomaar opgeeft, je wilt dat uur volmaken. Als ik sommige oefeningen in mijn eentje zou doen dan was ik waarschijnlijk na een halfuur al klaar. Doordat je nu wordt aangemoedigd lukt het wel het uur vol te maken.

 

Nieuwe sportkleding

Als je wat bent afgevallen dan kan je sowieso nieuwe sportkleding kopen maar het is ook gewoon fijn om er goed gekleed uit te zien, hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en durf je meer. Als ik een nieuwe legging koop of schoenen dan kan ik vaak niet wachten om het uit te proberen.

Resultaat zien

De beste motivatie die er is, die eerste paar kilo die je bent kwijtgeraakt of die eerste chin-up die eindelijk eens lukt, hierdoor heb je weer vertrouwen in jezelf dat je het wel kan en dit geeft een mega trots gevoel.

Sportmaatje

Samen sporten is natuurlijk leuker dan alleen, zorg er wel voor dat je niet te veel kletst en ook elkaar aanmoedigt. Samen een groepsles volgen is uiteraard ook leuk.

 

%d bloggers liken dit: