Zelf heb ik vrij vaak goede voornemens, ik laat ze alleen niet pas ingaan op een bepaalde datum. Als ik iets écht in mijn hoofd heb wil ik dit het liefst gelijk toepassen.

Er zijn veel voornemens die elk jaar weer terugkomen, en toch nemen we ons elk jaar zo’n beetje dezelfde dingen voor. Ik denk dat we met zijn allen er best een leukere/betere wereld van kunnen maken als we allemaal wat meer op onszelf, de wereld en om anderen geven. Bij deze dan ook wat goede voornemens waarvan ik vind dat iedereen deze wel wat meer zou mogen toepassen.

Goede voornemens voor iedereen:

  1. Zorg goed voor jezelf en je lichaam, doe aan sport, eet genoeg groente en fruit. Doe meer aan yoga of probeer eens een lesje en mediteer.
  2. Probeer je mobiele telefoon minder te gebruiken, ik ben zeker niet tegen het gebruik van smartphones, het is de toekomst en we kunnen niet zonder. Er zijn momenten dat je hem alleen niet nodig hebt, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. Leg je telefoon wat eerder aan de kant voor een goede nachtrust, probeer je telefoon daarnaast ook minder te gebruiken in gezelschap.
  3. Probeer eens wat vaker nieuwe (vegetarische!!) recepten, hoe leuk is het om af en toe wat nieuws te proberen en sowieso is afwisseling in je maaltijden altijd fijn.
  4. Wees eens wat liever voor jezelf en voor anderen, we moeten altijd zoveel van onszelf. Maak meer tijd voor leuke dingen maar probeer niet heel je agenda vol te plannen, als je dan een keer wat spontaans wilt doen kan het niet, zonde!
  5. Koop minder en ga voor kwaliteit/duurzaamheid. Leuk om zo af en toe een bezoekje te brengen aan de Primark maar bedenk je eens hoeveel van deze kleding/spullen je al hebt kunnen weggooien omdat het versleten was? Ga liever voor één mooi kledingstuk dat wat duurder is, hier zal je langer plezier van hebben.
  6. Probeer meer te sparen, een spaarpotje is altijd handig en zorgtvoor een gevoel van vrijheid, je kan ervan op vakantie en het zorgt ervoor dat je je minder druk hoeft te maken over onverwachtse kosten.
  7. Oja en als je rookt, stoppen natuurlijk!

Ik ben benieuwd, heb jij dit jaar goede voornemens die hier nog niet tussen staan? Zet ze in de reacties!

%d bloggers liken dit: