Vegan poke bowl

Gezien we dit weekend een nazomer krijgen leek het me een goed idee om deze poke bowl te delen.

Het is een Hawaiiaanse salade die oorspronkelijk rauwe vis bevat, natuurlijk hoeft dat niet want dit kan je prima vervangen door tofu of tempe.

Het lijkt op comfortfood doordat het in een kommetje lekker weg eet maar het is ook gewoon mega gezond.

Wat je nodig hebt voor deze poke bowl is:

 

Ingredienten:

  • Sushirijst (hoeveel jij wilt)
  • Ketjap
  • Sojabonen
  • Wakame salade (zeewier)
  • Avocado
  • Komkommer
  • Geraspte wortels
  • Sesamzaadjes
  • Remia mayolijn
  • Sirachasaus
  • (optioneel radijsjes)
Poke bowl

Bereiding: 

 

Je kan de rijst vooraf al koken zodat deze kan afkoelen maar ook al is de rijst nog warm, het recept wordt er niet minder om. Doe de rijst in een kommetje en doe er een drupje of 2/3 ketjap in, dit zorgt voor de lekkere smaak. Voeg vervolgens al de groentes die je erin wilt toe en de tempe of tofu. Ik heb de tempe gemarineerd in ketjap, gerookte paprikapoeder en wat agavesiroop en vervolgens gebakken.

Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd dan meng je wat mayonaise met sirachasaus, je hebt hier van de siracha echt maar een paar drupjes nodig want het is heet! Dit doe je een beetje over je gerechtje, hoeveel je wilt is aan jou. Strooi nog wat sesamzaadjes eroverheen en klaar is je poke bowl. Eet smakelijk!

Heb jij de Poke bowl al wel eens op en ben je van plan hem te gaan maken?

%d bloggers liken dit: