Makkelijke vegan tiramisu met zijdetofu

Tiramisu is zeker een van mijn favoriete desserts, dit plantaardige recept is dan ook een super alternatief voor veganisten en zwangere vrouwen (als je de alcohol weglaat).

Pluspunt, het is ook nog eens heel makkelijk om te maken, wel heeft het even tijd nodig om op te stijven.
Ik vond het in eerste instantie maar raar, tofu in een dessert, maar zijdetofu is hier zeer geschikt voor, het is veel zachter en heeft al een soort pudding structuur van zichzelf. Op de verpakking staat zelfs dat je het kan gebruiken voor tiramisu dus dat moest ik dan ook proberen. Zelf heb ik de zijdetofu gevonden bij de natuurwinkel.

 

 

Vegan tiramisu
Tiramisu met zijdetofu

Benodigdheden en ingrediënten

4 glaasjes of bakjes waar je het in kan doen.
Een mixer of keukenmachine.
Zeef.

Ingrediënten:

  • 400gr Zijden tofu
  • 200ml Rice slagroom
  • 5 eetlepels Agavesiroop
  • paar druppels vanilleextract
  • 250 gr. Lotus koffieleutjes
  • Espresso 1 kopje
  • een scheutje Likeur 43
  • Cacao ter garnering

Om te beginnen zet je een bakje koffie. Doe de koffieleutjes in de keukenmachine en hak ze fijn, vervolgens giet je hier wat koffie en likeur 43 overheen totdat het goed aan elkaar blijft plakken.

Doe hiervan alvast een bodempje van in de schaaltjes.

In tussentijd klop je de slagroom stijf, voeg vervolgens de zijdentofu toe en wat suiker/agavesiroop + een paar druppels vanilleextract.
Als dit zoet genoeg smaakt, kan je het op de bodem gaan scheppen, tot ongeveer halverwege het glas. Voeg nu weer een laagje koekkruimel toe en ga zo door tot het glas vol is. Zet minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.

Strooi voordat je het gaat serveren nog wat cacao eroverheen met een zeef en eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: