pompoensoep

Bereiding

 

Begin met het snijden van de ui en knoflook en fruit dit in de pan met wat olijfolie of andere olie naar keuze.

Voeg de kruiden toe en roer goed door elkaar. Hierna voeg je 1 liter water toe en een bouillonblokje toe. Snij de pompoen en zoete aardappel in stukjes en doe deze samen met de linzen in de pan. Laat even zo’n 20 minuten pruttelen tot alle groentes zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer of doe het in de blender tot je een mooie oranje egale soep hebt. Tot slot voeg je de kokosmelk toe, roer dit even door en voilá klaar is je herfstige soepje. Je kan er nog wat bieslook of kruiden naar keuze bovenop doen als garnering maar dat is niet perse nodig.

 

Herfstige pompoen, rode linzensoep

Zondag staat bij ons heel vaak soep op het menu, het is zo makkelijk zit bomvol groente en je kan er gelijk meerdere dagen van eten of het invriezen. Vooral in de herfst is een warm soepje heerlijk. Omdat pompoenen overal te verkrijgen zijn in oktober besloot ik hier voor te gaan, pompoen is heel goed te combineren maar om de soep zijn mooie oranje kleur te laten heb ik alleen oranje groentes toegevoegd zoals zoete aardappel en rode linzen.

 

Ingrediënten

1 liter water
1 groente bouillonblokje
1 ui
2 teentjes knoflook
halve flespompoen
1 grote zoete aardappel
100 gr. rode linzen
1 theelepel kurkuma
1 theelepel piment
een snufje cayennepeper en paprikapoeder

pompoensoep
%d bloggers liken dit: