Kerst, een hele leuke tijd die er aan ziet te komen, echter is het soms lastig om steeds weer cadeautjes te bedenken, voor jezelf en voor anderen. Om ervoor te zorgen dat je niet al te onzinnige cadeautjes gaat kopen dit jaar heb ik hier wat duurzame tips, niet duur en toch leuk om te geven én te krijgen.

  • Vaak zie ik bij kerst veel douchegels en foams voorbij komen, dit is natuurlijk een makkelijk cadedautje waar iedereen wel blij mee is. Wat veel mensen niet weten is de SLS die in heel veel douchegels zit schadelijk is voor je huid. SLS wordt ook gebruikt om garagevloeren schoon te maken en zorgt er voor dat je huid juist uitdroogt. Beter is het dus om te kiezen voor een natuurlijk alternatief. Neem nu dit stuk zeep van Babongo. Shampoo bar en zeep in één. De travel variant is zelfs ook geschikt als deodorant, wauw. Hier wordt niet alleen je huid blij van maar het milieu ook!

 

  • Wat ik zelf dagelijks gebruik zijn wasbare wattenschijfjes, als er iets is waar je makkelijk op zou kunnen bezuinigen dan zijn het wel wattenschijfjes. Steeds zo’n rol kopen en er dan elke dag 2 tot 4 weggooien, zonde! De wasbare wattenschijfjes krijg je makkelijk weer schoon in de wasmachine, doe ze wel even in een waszakje anders eet je wasmachine ze op. Ze kunnen ook in de droger. Zie hier een leuk setje om cadeau te geven.

  • Geef eens een parfum van Lush cadeau, natuurlijk, gaat lang mee en zoals je gewend bent van Lush, ruikt heerlijk. Het is daarentegen beter voor het milieu en dierproefvrij. Natuurlijke parfums ruiken vaak gelijk lekker, ze hebben niet zo’n chemisch geurtje die je ruikt als je hem net op hebt gedaan.

 

  • Kinderen die je cadeautjes moet geven? Knuffels doen het altijd goed. WNF verkoopt hele leuke knuffels, vanaf 10 euro voor een Orka tot zo’n 21 euro voor een grote neushoorn, en mooi dat ze zijn. Door het kopen van een knuffel geef je iemand een mooi cadeau maar steun je gelijk het WNF. Win-win! Klik hier voor de WNF webshop.

  • Er zijn ook altijd mensen die “Niks” willen, dan ben je bij Greenpeace aan het goede adres. Ze hebben namelijk een doosje gemaakt met NIKS. Het is helemaal leeg. Eindelijk kan je dus die persoon die nooit iets wilt ook iets tastbaars geven.

 

  • Wat ook leuk is maar waarbij je wellicht wat meer rekening moet houden met de verzendtijd is Etsy. Je vind hier heel veel leuke artikelen, zelf kijk ik hier graag voor sieraden. Je vind hier veel handgemaakte artikelen wat natuurlijk extra bijzonder is, je kan kiezen voor wereldwijd, een specifiek land of alleen Nederland (indien je voor Nederland kiest valt de verzendtijd wel mee uiteraard) Je hebt via Etsy al makkelijk een uniek exemplaar
%d bloggers liken dit: